+45 7023 2200 | info@clarus.dk

FJERNSUPPORT

Menu

Har du oplevet misbrug af domænenavn og emailadresse?

Udgivet d. 07. august 2023

Misbrug af DIN mail til spam-mails

Du har helt sikkert oplevet, en ven, bekendt, kollega, eller ligefrem dig selv, der har fået misbrugt din virksomheds domænenavn / email-adresse til spam – og at domænet efterfølgende er blevet blacklistet af diverse spam-liste-databaser.

Problemet er at det er ret let at sende e-mails ud med falske mail-adresser. Det betyder, at spammere/forbrydere kan misbruge din virksomheds domæne til at sende e-mails, så det ser ud til at komme fra jer.

Hvordan løser man det?

Løsningen – eller en slags løsning kan være at ændre lidt i jeres mailopsætninger. Fordi det er muligt at lave et domæne / mail set-up, så I fortæller omverdenen, hvorfra e-mails fra jeres domæne kommer fra – f.eks. den mailserver I bruger i virksomheden lokalt eller den Microsoft 365 server I er tilknyttet.

Afhængigt af, hvor kompliceret dit mail-set-up er, kan det være alt fra en let opgave til lidt af et projekt, at få det opsat. Vi anbefaler, du bruger ca. 1 time på at finde ud af så meget du kan om dit set-up, så det bliver nemmere for dig selv, og evt. sådan nogle som os, hvis vi skal hjælpe din virksomhed med at skærpe sikkerheden og troværdigheden for jeres domæne.

Tekniske opsætningstrin

Teknisk kan du selv løse opgaven ved at foretage en række opsætninger – og er du utryg ved det, så hjælper vi selvfølgelig gerne.

  1. Opsæt SPF dns record, der fortæller omverdenen, hvilke ip-adresser din(e) mailserver(e) har.
  2. Opsæt DKIM på mailserver(e) og opsæt dns record, så modtagere kan tjekke om mail kommer fra den mailserver, der har signeret emailheader.
  3. Opsæt DMARC dns record, der fortæller omverdenen, hvordan de skal forholde sig, hvis SPF eller DKIM ikke passer for modtagne emails.

Hvis du har mange, der sender e-mails på dine vegne, kan ovenstående være kompliceret at sætte op, for her skal du udover på egen mailserver måske også tage højde for nyhedsbreve eller web-kontaktformularer.

Ring eller skriv til os, hvis I hos jer vil undgå misbrug af domænenavn til spam.

Kontakt os allerede idag på 70232200

Kontakt os og lad os sammen finde den rigtige løsning til jeres virksomhed.
Camilla medarbejder
Heidi medarbejder
Michael medarbejder