+45 7023 2200 | info@clarus.dk

FJERNSUPPORT

Menu

7 spørgsmål til din backup sikkerhedskopiering

Udgivet d. 07. august 2023


Har du kørt lang tid på det nuværende backup-system, så har vi et par spørgsmål og det har din chef sikkert også.

Hvor lang tid besluttede du dengang, at systemet skulle dække over? – og hvad er dine tanker efterfølgende for de kommende 5 års backup?

– Når du skal genoverveje de kommende års backup-strategi, så kommer der afgjort nogle ledelsesmæssige spørgsmål, fordi sikring af data som hovedregel koster lidt.

7 spørgsmål din chef har til dig, som er backup ansvarlig for virksomhedens data


1. Hvor lang tid tager det os at gendanne?

Et svært spørgsmål, da det afhænger af størrelsen på datasættet og forbindelseshastigheder (blandt andet). Men du skal kunne forsikre din chef om, at løsningen vil tage backup lokalt til hurtige gendannelser såvel som offsite for redundans. Bekræft at testgendannelser for at estimere gendannelsestider er en vigtig del af prøvningsprocessen – så du aldrig efterlades til at gætte på dataredning af virksomhedens data.

2. Hvor meget koster det os?

Virksomheder, især mindre og mellemstore, skal bruge så lidt som muligt på pålidelig sikkerhedskopiering. Der er brug for en leverandør, der tilbyder fleksible backup-modeller. Sådan en model der løbende er fuldt opdateret, og kan udbygges hen over årene – evt. på en licens, og som også sikrer der altid er kompetencer indenfor support og vedligehold. Vi kan se at simple og rigtige løsninger, der er konkurrencedygtige, gør det værd at tænke fremad, og evt. gå over på nye løsninger.

3. Hvordan kan vi gøre det uden DIG?

De spørger dig måske ikke direkte, men det er et aktuelt spørgsmål. I det usandsynlige tilfælde, at du som backup-administrator bliver ramt af en bus, holder ferie, bliver syg eller andet – forbliver virksomhedens data så fuldt beskyttet? Backup-løsningen skal være både automatiseret og let nok til at blive overtaget af en anden kollega i en nødsituation, (det kan man i øvrigt også indskrive i sin Backup Strategi Beskrivelse).

4. Er dette noget, der kan vokse hos os?

Når din virksomhed vokser, vokser jeres datamængde også. En sikkerhedskopiløsning skal kunne skaleres fleksibelt for at understøtte yderligere servere, databaser og evt. nye virtuelle miljøer uden at skulle købe for mange yderligere agenter, plugins og funktioner. Vi oplever, der skal kunne skrues op for både udstyr og internetforbindelser i fremtidsplanerne.

5. Beskyttes de bærbare computere på C-level?

Medarbejdere og øvrige interessenter – med eller uden ”bring you own device” som bærbare, iPads og smartphones – pendler i langt højere grad mellem kontorer, hjemme og på åbne netværk i lufthavne, hoteller, samarbejdspartnere mm. Og med de bærbare arbejdes der også i de uregelmæssige timer, og sikkerhedskopieringer og bærbare er derfor blevet helt uundværlige.

Særligt R&D / udvikling & forskning, og C-level (med strategisk viden, data og øvrigt konfidentielt materiale) skal have automatiserede sikkerhedskopier, der gemmer krypteret lokalt (f.eks. FileVault) og evt. online til destinationer som f.eks. Amazon S3, Dropbox Business, pCloud Crypto.

Løsninger med gratis central overvågning og eksterne e-mail-underretninger giver Backup Admin besked om, at tingene kører problemfrit.

6. Gør dette os GDPR-kompatible?

Persondataforordningen er ret omfattende, og det er 100% dit ansvar at sikre, løsningen dels er beskrevet korrekt, og tilsvarende konfigureret som beskrevet – og dermed sikre at persondata er sikkert gemt og evt. krypteret mm., ikke gemmes for længe – og at beskrivelse og konfiguration overholder de gældende juridiske lovkrav på området. Et træls spørgsmål til dig er altid – hvor ”bor” de almindelige Dropbox-konti dine kolleger evt. benytter??? – eller WeTransfer???  …. ikke USA, vel? 😉

7. Hvilken form for support-støtte kan vi få?

Lad os indse det, ingen kan lide at blive sendt til langdistanceopkaldscentre for support og blive tvunget til at bevise, at de allerede har forsøgt det åbenlyse. Du har muligheden for at vælge en løsning, der tilbyder support fra faktiske medarbejdere, certificerede backupeksperter, der arbejder sammen med dig en-til-en for at sikre, at korrekt konfigurerede sikkerhedskopier virker fra første dag.

Kontakt os allerede idag på 70232200

Kontakt os og lad os sammen finde den rigtige løsning til jeres virksomhed.
Camilla medarbejder
Heidi medarbejder
Michael medarbejder