+45 7023 2200 | info@clarus.dk

FJERNSUPPORT

Menu

Private Apple ID skaber problemer for virksomheder

Udgivet d. 07. august 2023

Private Apple ID skaber problemer for virksomheder

Systemadministratorer, it-chefer og direktører mv. ærgrer sig ofte over, at der ikke er styring på Apple ID i deres virksomheder.

Udfordringen ligger i at Apple-udstyret låses til brugeren med Apple ID, Find My Mac/iPhone, App Store, osv., og når en medarbejder så skifter job, udstyr eller andet, skal alt deaktiveres, slettes og re-settes inden medarbejderen forlader arbejdspladsen.

Men hvordan er det nu lige, hvis man glemmer sit Apple ID? Eller man ikke lige har medarbejderens private Apple ID. Hvordan er det nu lige, når der skal laves en backup af data før re-set af udstyr?

Data som helt sikkert skal være tilgængelige for en anden medarbejder, således medarbejderen kan løse opgaven.

Og hvad nu hvis proceduren for hvordan man forholder sig omkring it-udstyr, sletning af data, fortrolighed, adgang til data, mails, osv. ikke er nedskrevet i personalehåndbogen.

Worst case scenarier

Vi oplever 2 worst case scenarier ret ofte, som er dyre og hvor vigtige data mistes.

1. En medarbejder siger op, eller opsiges, afleverer sit udstyr til en kollega, sletter den gamle brugerkonto og opretter sin egen – måske igen med sit eget private Apple ID.

– Et halvt år senere opdager den tidligere medarbejder, at udstyret fremgår af en oversigt i vedkommendes Find iPhone, og herfra er der fuld mulighed for at fjerne/slette enheden – og dette sker så.

Senere samme dag, er den nye medarbejders computer slettet.

2. Et privat Apple ID benyttes ved køb af software og et eget valgt login bruges på udstyret.

– Køb på et privat Apple ID kan ikke overføres til firmaet, og derfor skal alt genkøbes ved skift.

Hvis et login ikke (gen)kendes, skal udstyret re-settes via Apple – det er en proces, der nemt tager et par timer og koster derefter, for ikke at tale om irritationsmomentet i, at skulle fremfinde fakturakopi, sende, modtage og genetablere udstyret efterfølgende.

Vores anbefaling

Kort sagt: brug af personlige Apple ID i en virksomhed gør det vanskeligt for it-administratorerne at styre virksomhedens it-udstyr, licenser og data. Og så er personlige ID oprettet af enkeltindivider med personlige passwords, kun udviklet med intentionen om et personligt brug.

Vi vil derfor gerne anbefale, at systemadministratorer, it-chefer og direktører mv. sikrer, at der ikke benyttes private Apple ID i virksomhederne ved at få reglerne indskrevet i personalehåndbogen og GDPR-dokumentationen. Og samtidig sikrer, der er “business-ID-styring” af selskabets Apple ID i flertal.

På den måde er data også beskyttet, hvis en enhed mistes ved forglemmelse, tyveri eller andet – og styret udstyr kan slettes remote af den it-ansvarlige.

Hvad kan få voksne mænd til at græde

Voksne mænd kan også græde, når de ikke kan komme ind i deres telefoner eller computere pga. mistede eller glemte passwords og manglende backup.

Få en udførlig guide til håndtering af Apple ID og undgå gråd og andre ulykker 😉;

https://blog.kandji.io/guide-for-apple-it-managed-apple-ids-for-business

Kontakt os allerede idag på 70232200

Kontakt os og lad os sammen finde den rigtige løsning til jeres virksomhed.
Camilla medarbejder
Heidi medarbejder
Michael medarbejder