Vi er gået ind i foråret, og det betyder, at konfirmanderne snart springer ud. På ønskesedlen står der ofte ”Apple MacBook”, men hvilken skal man mon vælge, og kan den dække de gældende behov? Her får du vores råd omkring Apple MacBook, så du kan finde den bedste version.

Her hos Clarus har vi 25 års erfaring med Apple som selskab og computerproducent. Apple har 3 MacBook-modeller – en basis-, en Air- og en Pro-version.

Basis scorer ikke højt
Basisversionen på 12” sælger vi ikke ret mange af, og når vi gør, så er tilbagemeldingerne altid de samme; fin til Apples egne programmer, Pages (pendanten til Word), Mail (Pendanten til Outlook) og Safari (pendanten til Internet Explorer, Firefox, Chrome osv.), men ellers er der for få tilkoblingsmuligheder. Derudover er basis-versionen langsom og ret dyr. Vi sælger den kun, hvis du beder om det, for vi vil ikke anbefale den.

Air – men med en tung pris

Det ligger lidt i navnet, men air’en er superlet og en fin 13” computer. Den er umiddelbart ret billig – helt ned til omkring 7.400 kr. for i5-processor og 128 GB flash storage. Teknisk er computeren dog fra 2015 og med forventede opdateringer fra Apple de kommende år, står computeren til at blive endnu langsommere, end den er i dag. Derfor mener vi, at prisen er for høj.
Air’en har svært ved at køre, hvis Mail, Office-pakken, internet-browser mm. er åbent på samme tid, og så kommer du til at kigge på ”lagkagehjulet”, som drejer rundt og rundt; et symptom på manglende hukommelse og ”lack” af processorkraft i den 2-3 år gamle i5-processorgeneration.
Vi har taget MacBook Air ud af vores lagerprofil og ønsker ikke at sælge dem – før prisen falder væsentligt.

Bonusinfo: markedet forventer en ny model af den inden for et par måneder.

Pro holder mange år

Så er der den gode MacBook Pro tilbage. Den koster godt nok lidt ekstra (fra 9.900 kr.), men er til gengæld udmærket. Den blev opdateret i sensommeren 2017 og er, hvad vi vil kalde, en cool computer. Ligesom Air’en har den ikke CD/DVD-drev, så forskellen på de to er primært, at der er mere saft og kraft i Pro’en. Det betyder, at den kan holde længere og så kan man selv vælge, om man vil have meget eller lidt plads til dokumenter, billeder osv.
Det vigtigste ved Pro-versionen er, at der kan isættes ekstra hukommelse fra fabrikkens side. Den kommer som standard med 8 GB RAM, og her er vores klare anbefaling, at der skal isættes yderligere 8 GB, da det ikke kan gøres på et senere tidspunkt.
Grundlæggende vil vi gerne have, at vores udstyr holder så længe som muligt, og da man kan forvente mindst 4 store systemopdateringer i løbet at computerens løbetid, skal udstyret være så godt som muligt fra start. For opdateringerne er nødvendige og giver yderligere muligheder for computeres programmer og deres funktionalitet.

Derfor vil vi altid anbefale at bruge 1.720 kr på at tilkøbe ombytningen til 16 GB RAM i en bærbar Apple MacBook Pro.

Computer for livet

Selvom Pro’en med ombytning af RAM ender på en højere pris (13.000) end de 9.900, så vil vi til enhver tid anbefale denne model – og så har konfirmanden også computer til udgangen af gymnasiet om ca. 5 år. Og så kan de jo selv købe den næste.

Husk; det kan kun sjældent betale sig at købe tillægsforsikringer som privatperson, det er derimod bedre at få udstyret lagt under husets almindelige indboforsikring med ”uheld/elskade”.

Ring eller skriv endelig, hvis betragtningerne i dette indlæg giver anledning til spørgsmål, eller vi kan hjælpe dig med andre it-relaterede spørgsmål.

Translate