Det kan ikke siges for ofte: Husk Backuppen

Kategoriseret under Nyheder,

Backup er et nødvendigt onde, som aldrig direkte giver værdi til virksomhedens kerneforretning. Det er den dataforsikring, som virksomheden håber aldrig at få brug for. Af samme årsag bliver opgaven ofte nedprioriteret, så virksomheden rent faktisk ikke vil være i stand til at genskabe alle data den dag uheldet er ude.

Opgaven omkring backup er større end de fleste virksomheder anerkender. Der kræves ofte store anlægsinvesteringer i hardware, serviceaftaler, strøm & køl, ekstra kapacitet og tilpasninger til datavækst samt software licenser både til operativsystemer og backup software.

Derudover skal der dagligt sættes ressourcer af til:

Den største udfordring i hele opgaven er at tage højde for menneskelige fejl, og opgaven omkring datasikring er så vanskelig, at de fleste virksomheder ikke bør stole på deres backup.

Stoler du på Jeres??? – hvor er den? – hvor gammel er den? – hvor lang tid tager det at indlæse? – hvornår har du sidst testet? – hvem har adgang til den? – har du alt? – er det dokumenteret?

1 ud af 4 virksomheder i Danmark har prøvet at miste data som følge af system-, hardware- eller softwarefejl. Hos Clarus er vi meget opmærksomme på backup og dens vigtighed, og vi er med til at sikre, at mange af vores kunder altid er i stand til at genskabe data efter nedbrud, fejl og uheld.

Billede1